Alzheimer

We maken en verkopen voorlichtingsfilms en educatieve films op het terrein van zorg en welzijn:

We maken voorlichtingsfilms en educatieve films over dementie. De DVDís worden gebruikt bij voorlichting aan patiŽnten, mantelzorgers en scholing van vrijwilligers, studenten, zorgverleners. Werkboeken met extra informatie en opdrachten ondersteunen het werken met de videoís binnen een opleiding of cursus. Themaís zijn: vergeetachtigheid, de diagnose van dementie, de ziekte van Alzheimer (kenmerken, symptomen, gevolgen en behandeling), het omgaan met, de behandeling en begeleiding van mensen met dementie: thuis, binnen dagopvang en dagverzorging, projecten kleinschalig wonen, verzorgingshuis en verpleeghuis, de beleving van dementie door de betrokkenen zelf, het belang van mantelzorg, muziek en beweging, zingeving en vragen rondom euthanasie.

Informatieve films alzheimer en andere aandoeningen

Omgaan met mensen met hersenaandoeningen is een langdurig proces voor betrokkenen en zorgverleners. Bij Van Hemert Produkties hebben wij ons toegelegd op het produceren van documentaires over ziektes als alzheimer en dementie. Aan de hand van praktijkvoorbeelden worden behandelmethoden, gevolgen, revalidatie en herstel belicht.

Wat is alzheimer?

Alzheimer wordt ook dementie genoemd en is een onomkeerbaar proces. De aandoening begint vaak ongemerkt, maar wanneer iemand eenmaal aan alzheimer lijdt kan het ziektebeeld in snel tempo verslechteren. Kenmerken van alzheimer zijn geheugenstoornissen, het zich niet herinneren van recent gemaakte afspraken en uiteindelijk problemen met het langetermijngeheugen.

Alzheimer, oorzaken en ontstaan

Hoe alzheimer precies ontstaat is nog niet duidelijk. Er worden meerdere oorzaken aangewezen om het ontstaan van de hersenziekte te verklaren. Onderzoek heeft uitgewezen dat ťťn daarvan de versnelde afbraak van eiwitten in de hersenen is, maar ook erfelijke factoren zouden een rol spelen.

Dvd en werkboek alzheimer online kopen

Van Hemert Produkties verkoopt diverse lespakketten over de gevolgen van alzheimer en de zorg voor alzheimerpatiŽnten. Via ons contactadres kunt u dit materiaal voor mantelzorgers, zorgverleners en studenten direct bij ons bestellen.

U kunt voor uitgebreide informatie ook persoonlijk contact opnemen.

 

 

© 2013 Van Hemert Produkties

Herseninfarct Herstel | Kenmerken Alzheimer