We maken en verkopen voorlichtingsfilms en educatieve films op het terrein van zorg en welzijn:

SEKSESPECIFIEK WERKEN IN DE SOMATISCHE GEZONDHEIDSZORG

Seksespecifieke zorg gaat ervan uit dat de sekse, het vrouw of man zijn van de patiënt, maar ook van de zorgverlener, invloed uitoefent op diverse aspecten in het traject van klacht tot behandeling. De kernvraag is steeds dat de zorgverlener zich afvraagt of het in deze fase van het traject, bij deze klacht en bij deze persoon uitmaakt of de patiënt een vrouw of een man is.
Deze video toont in zes praktijkverhalen (totaal 1 uur, 25 min.) hoe binnen de somatische gezondheidszorg de zorg beter afgestemd kan worden op de sekse van patiënten: huisartspraktijk (20 min.), bedrijfsgezondheidszorg (14 min.), praktijk fysiotherapie (11 min.), ziekenhuis (11 min.), thuiszorg (11 min.), huisartspraktijk (18 min.).
Het bijbehorende werkboek met achtergrondinformatie over diversiteit, gender en seksepecifiek werken en opdrachten is geschreven voor het Hoger Beroepsonderwijs (verpleegkundigen, paramedici), vervolgopleidingen tot huisarts, verpleeghuisarts, post HBO-opleidingen op het terrein van de zorg.

Prijs DVD, 85 minuten: € 15
Handleiding, 36 blz.: € 9,95

SEKSESPECIFIEK WERKEN IN ONDERWIJS EN HULPVERLENING

Deze video toont in vijf praktijkverhalen hoe onderwijs en hulp beter afgestemd kan worden op de diversiteit, waaronder sekse, van leerlingen en cliënten: een meidengroep (14 min.), psychosociale hulpverlening voor vrouwen (19 min.), ambulante relatietherapie (19 min.), cursus voor mannen (15 min.), deeltijdbehandeling ouderen (20 min.)
Het werkboek gaat in op de methodische principes van seksespecifiek werken en beschrijft een groot aantal opdrachten en werkvormen die gaan over de vijf praktijkverhalen of bepaalde scènes daaruit.
Het werkboek vormt samen met de video’s een compleet lespakket voor het Hoger Beroepsonderwijs, universitair onderwijs en nascholingsactiviteiten voor professionals op het terrein van zorg en welzijn.

Prijs DVD, 87 minuten: € 15
Handleiding, 41 blz.: € 9,95


© 2016 Van Hemert Produkties