We maken en verkopen voorlichtingsfilms en educatieve films op het terrein van zorg en welzijn:

We maken voorlichtingsfilms over intimiteit en seksualiteit en het omgaan met intimiteit, seksualiteit binnen de zorg. De DVD’s worden gebruikt bij voorlichting en scholing van vrijwilligers, studenten, zorgverleners. Werkboeken met extra informatie en opdrachten ondersteunen het werken met de video’s binnen een opleiding of cursus. Thema’s zijn: ouder worden en intimiteit, erotiek en seksualiteit, omgaan met intimiteit en seksualiteit, seksuele intimidatie binnen de zorg voor ouderen, manieren waarop mensen vorm geven aan hun heteroseksualiteit, homoseksualiteit en biseksualiteit.

ALS HANDEN SPREKEN

De video "Als handen spreken" bestaat uit vijf portretten van ouderen. Ze vertellen over ouder worden, intimiteit, erotiek, seksualiteit en laten zien hoe zij vorm aan hun relaties geven. Marianne en Fen wonen al meer dan 20 jaar samen. Herma is tevreden met een leven zonder vaste partner. Carol en Wietske hebben elkaar op latere leeftijd leren kennen. Wim en Andrea geven elkaar de ruimte voor eigen activiteiten. Bij Sjef en Jan was het liefde op het eerste gezicht. De video maakt duidelijk, dat seksualiteit bij ouderen bestaat!
De bijbehorende handleiding bevat achtergrondinformatie over ouderen en seksualiteit en biedt opdrachten en werkvormen aan voor het werken met de video in groepen.

Prijs DVD, 54 minuten: € 15
Handleiding, 48 blz.: € 9,95


INTIEME GRENZEN

De video "Intieme grenzen" bestaat uit vijf praktijkverhalen binnen de thuiszorg, verzorgingshuis en verpleeghuis. In de video staat het omgaan met intimiteit, seksualiteit binnen de verzorging en verpleging van ouderen centraal.
De bijbehorende handleiding is bedoeld voor docenten of begeleiders, die dit onderwerp willen bespreken. Het bestaat uit achtergrondinformatie over de thema’s intimiteit en seksualiteit, grensoverschrijdend gedrag/seksuele intimidatie en het hanteren van grenzen bij deskundig hulpverlenen. Aanwijzingen voor de voorbereiding en suggesties voor de begeleiding van de discussie naar aanleiding van de casuïstiek zijn toegevoegd.

Prijs DVD, 78 minuten: € 15
Handleiding, 37 blz.: € 9,95


VAN TWEE WALLETJES!?

De video "van twee walletjes"maakt duidelijk dat biseksualiteit bestaat, een aparte seksuele oriëntatie is en vele verschijningsvormen kent. In vijf films vertellen biseksuele mensen over het ontdekken van hun biseksualiteit en hoe zij daar vorm aan geven:
Heleen, een alleenstaande biseksuele vrouw
Leo, een biseksuele man, die een Latrelatie heeft met een vrouw
Heidi en Jet, twee samenwonende biseksuele vrouwen
Kees en Bea, een getrouwd biseksueel stel
Inger, een biseksuele vrouw, die een Latrelatie heeft met een man
De bijbehorende handleiding met achtergrondinformatie over biseksualiteit en opdrachten is voor begeleiders/docenten, die binnen groepsverband met de video willen gaan werken.
Prijs DVD, 64 minuten: € 15
Handleiding, 38 blz.: € 9,95

© 2016 Van Hemert Produkties